Wednesday, 7 September 2011

Vilken resa!

   Jag blev påmind om hur det var när jag var ny i tillfrisknandet och fick beröm för att jag skrev bra. Jag deltog i en svenskakurs på ett projekt för att väcka upp gamla skolkunskaper och ledaren tittade mig stint i ögonen och berömde! mig?! Sen fick inte ner ett enda spontant ord på pränt i ett helt år utan att det smärtade mig. Jag gjorde de skrivövningar som vi kommit överens om, och det gick bra. Jag går in i en speciell sinnesstämning när jag skriver. Men utöver dom stunderna tänkte jag mycket på vad hon sagt samtidigt som jag försökte förtränga det. Jag kände ett ologiskt obehag blandat med en liiiten gnutta glädje som vägrade släckas.

   Med tiden har den glädjen fått ta mer och mer plats. Den positiva feedback jag får nu när mina nära och kära äntligen fått läsa delar ur min bok i Aluma gläder mig enormt. Som allt annat är mitt sätt se på saker idag som natt och dag :) Nu bara brinner jag för att fortsätta med min redan påbörjade bok 2! Sen har jag ju den där kritiska lilla rösten som naggar i kanterna men det tror jag alla, författare såväl som andra arbetare, har i sitt yrkesutövande och det är nog sunt.

   Fast ärligt talat så har jag blivit lite spritt galen av den här positiva utvecklingen och tankarna på vad som komma skall. Det är verkligen så att jag får hålla mig på mattan nu. Idag skickade jag iväg fem kopior av mitt manus till olika förlag och nu är det två till fyra månader innan jag får besked från dom. Jag väntar också in svar från två förlag som ville att jag skulle presentera mig och manuskriptets innehåll innan jag skickade hela luntan.

   Det är en helt galen resa att vara förstagångspublicerad och samtidigt gå i väntan på att få ge ut sin debutbok! Jag är tacksam att jag har väldigt många människor, möten och ställen, bland annat här ;) , där jag får utlopp för berg- och dalbanan mellan mina öron!

   Som alltid är jag överväldigad och tacksam för att jag fick komma till en behandling, att jag sent omsider hittade en väg ut ur missbruket och får leva som tillfrisknande och, sist men inte minst, att jag kan vara en bra mamma till min dotter idag!

   Nu gör vi en fin höst allihop och Googla på D-vitamin! Tips på en mycket bra artikel;
http://illvet.se/manniskan/sjukdom-behandling/vitamin-d-ar-nyckeln-till-kroppens-forsvar

   Tack för att du läste! På återseende hoppas jag :)

1 comment: