Thursday, 18 April 2013

Fredagsmys!

   Nu kom våren! Med den nya tag! Och med dom tagen utvecklingar som frodas i årstidens ljus! Nu går mänskligheten mot färska upptåg!
   Det görs i och för sig allt möjligt hela året runt men för mig är det våren som är Thö Thäng! (- the thing med stort THÄNG) Det är då jag ser framstegen och härligheterna. Vad som behöver förändras, sparas och skaffas. Jag föddes i maj och vid den här tiden på året öppnar jag alltid ögonen som för första gången efter vilan.
   Jag älskar våren!

   I helgen har vi lite smått och gott. Krillet har jäsa-helg. Jag ska följa med till Lund på NBV Skånes, (Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet), årsmöte. Väldigt intressant och spännande. Jag var i krokarna förra året också men då gjorde Krillet och jag Lund istället. I år ska jag stanna och lyssna på verksamhetens berättelser och planer. Älsklingen är ordförande så om inte annat är det helt lovligt att sitta och bara ögonfröjdas på honom ett par timmar... Livsnjutare? Vem? Jag? Mmm... Okej då! Erkänner villigt och glatt att så är definitivt fallet!

   Nu finns studiematerial till "Jag ville bara dansa" att hämta/beställa på NBV om du är intresserad. Det blev ett material som heter "När börjar egentligen dansen". Först skrev jag en skiss på det sen har vi, verksamhetsutvecklaren Ann-Sofie, några andra och jag, finslipat och nu finns det äntligen klart!
   Materialet går att beställa GRATIS. Ta bara kontakt med dina lokala NBV-konsulenter så hjälper dom dig med det :)
   NBV är vad som bäst kan liknas vid nykterhetsrörelsens ABF. Materialet går att få vare sig du är nykterist eller inte. Ring och hör vetja. Och som skrivet - det kostar ingenting!

   En blå himmel, en sol som går upp och fåglar som härskar över Malmö denna morgon. Innan stadens ögon öppnas och fötter som målmedvetet trampar kring tar vid. En underbar tid på dygnet. Om inte vår hiss varit paj denna morgon hade jag definitivt tagit mig en morgonpromenad. Bekväm? Vem? Jag? Nä, tänkte väl det!
   Istället ska Krillet och jag äta en lugn och fin frukost och sen tar jag mig en tur för att sparka igång cirkulationen.
   Jag njuter fortfarande av gårdagen då min kära Maria Bielke von Sydow släppte sin andra bok i trilogin hon håller på med. LOREM IPSUM satt i mina händer fram till att nattlampan släcktes igårkväll. Äntligen! fick jag läsa. Hon har varit helt omöjlig och blåvägrat släppa ett ex innan releasepartyt! Ett releaseparty som för övrigt var det första någonsin på Malmö Stadsbibliotek! Banbrytande trevligt! Maria är en stjärna på min himmel!

   Precis som du kära läsare! Tack och lov för att du finns - så är det - både i stort och smått! Det var min helgkaramell till dig! :)
   STOR kram till den som vill och nu ska jag laga och äta frukost innan jag svimmar sittande. Värst vad hungrig jag var idag då... Gött med äggröra och knäckemacka alldeles strax.

   Avslutar dagens med ett KUUURRRRigt rungande

   HajHaj!

  

1 comment: