Om barn i missbruksmiljö - föreläsningsdags i Falun 14/2!

   Alla hjärtans dag! Det passar ju väldigt bra med en föreläsning som tar upp frågan om alla dessa barn som lever i alkoholen och de andra drogernas skugga. IOGT-NTO, UNF och NBV bjuder in till föreläsningen på Gamla Elverket i Falun - Att vara livbojen i ett barns liv.
   Eftersom alkoholen är den mest förekommande drogen i vårt samhälle men också den vi lever i starkast förnekelse inför blir det dess konsekvenser jag kommer att belysa hårdast. Jag har ett korståg och det är att blodprov för att upptäcka alkoholmissbruk ska subventioneras och användas långt, långt mer än vad det gör idag. Med blodprov kan användet av alkohol påvisas mycket effektivt och en person med problematiska alkoholovanor kan ges vård, de som utsätts i dess omgivning kan få stöd tidigt och många brottsoffer skonas.

   Läkartidningen.se nr. 45 2011

   P1 - Kaliber 26 april 2009: Vår älskade dödsdrog - om alkohol och våld.

   Vi vet det här!!! Varför blundar vi? Är det kanske så att den här potenta drogen är lömsk?
   Gör användandet av alkoholen oss så beroende av den för vår sociala förmågas skull att vi vägrar se den för vad den är och vad den gör?
   Varför accepterar vi dessa katastrofalt grava konsekvenser?
   Är den så viktig att dessa obeskrivligt hemska och väldigt, väldigt vanligt förekommande brott bara kan blundas för?

   Tänk då på vad barn får se, uppleva och vad dessa våra minsta blir utsatta för i vårt samhälle på grund av vår skärmlappade, envisa visa om alkoholens fröjder och betydelse för mathållningen (- ...!?!)

   Nog om detta - det var en tillräckligt djup frågeställning för denna onsdag.

   Idag ska det förberedas och packas inför en efterlängtad sportlovsvecka i Dalarna hos pappa och hans och fina Fjälla - urmys!
   Jag kommer att sakna Älsklingen - han ska vara kvar i Malmö och sakna oss.
   Krillet ska gå i skidskola och vi ska få besök av en av hennes bröder som kommer att vara med oss ett par dar i backar och liftar samt sova över hos oss i lillstugan. Hur härligt som helst!
   Det blir fina dagar i Granberget i Leksand. Skidskolans priser var verkligen överkomliga i den här mindre skidbacken jämfört med de stora skidorterna :) Vem behöver dom innan man ens vet om det är något Krillet vill/tycker om att hålla på med. Häpp!
   Det ska bli roligt att värma upp dom stela slalomknäna - inte för att jag nånsin var någon hejare i pisterna men kul är det!

   Tacksam!

   Kära läsare! Jag ber att få önska dig en fortsatt fin vecka. Solen gör oss sällskap längre och längre var dag och det är härligt att ta till vara denna årstid med hopp om bad och dagarna är fyllda med frisk luft att ut och njuta av!

   Stor kram till den som vill!

   Med ett svängigt och med snödansen för ett vitt Dalarna närmsta dryga veckan avrundar jag dagens inlägg med ett Dä-ä-bare-å-åk-igt rungande

   HajHaj!!! ;)

   P.S. Passa på att kolla Lotten Säfström i SVT Go'kväll och dela gärna - jag vill få fler möjligheter att föreläsa och gääärna en TV-soffa till eller tre! He-he! :D

Labels: , , , , , , , , , , , , , , , ,