Wednesday, 14 May 2014

Äntligen! Discot med nyktra inspiratörer och Förebyggarsektionen Malmö Stad! Idag händer det!

   Efter att ha drivit en idé om att fånga upp sjätteklassare med ett disco på deras eget territorium - deras egen skola - ska pilotevenemanget äntligen gå av stapeln i kväll! YES! NBV Skåne, UNF Skåne och Salto de Vita (webbsida under uppbyggnad) är med och för arrangemanget står Malmö Stad! Highway i Lomma har sponsrat med ljudsystemet!
   De La Kings SM mästare i breakdance uppträder!!!

   En av grundsatserna har varit att göra det hela så enkelt som möjligt så att det går att få alla aktörer med på att göra om det. Det verkar som att vi lyckas med detta och nu hoppas jag verkligen att gensvaret efteråt blir att göra samma sak nästa år när eleverna går i sjuan. Sen är visionen att sprida detta till fler skolor!

   Tanken är att inspirera sjätteklassarna till att göra aktiva val för att utvecklas genom sina ungdomsår utan vår lagliga drog alkohol som ställer till med så overkligt mycket elände i vårt samhälle. Allt för att upplysa om att nykterhet är styrka och alkohol är hämmande.
   Missbruk utvecklas ofta under ungdosmåren och hämmar den sociala utvecklingen liksom hälso-, känslomässig, kulturell och mental utveckling.
   En av eleverna hade tyckt att det var märkligt att man ordnade nyktert disco eftersom "alla vet att alla har alkohol när man dansar"... Den kulturellt hämmande föreställningen behöver slås hål på.

   Jag är så himla glad att detta gick att arrangera :D
   Sen ska vi se om ungdomarna är lika glada vid kvällens slut ;)

   Nu kära läsare ska jag ut i den friska promenadluften. Malmö har faktiskt Europas renaste stadsluft! Häpp!

Nedan kan du läsa om några av de starkaste anledningarna till att jag brunnit/brinner så starkt för det här projektet;
   Den här statistiken har framtagits ur tillförlitliga och färska källor - Samlar statistik om alkoholen och blir mörkrädd... Vilken fruktansvärd drog!!!
   Nästan 100% av alla unga tjejer som kommer hamnar på akuten i samband med våld är alkoholpåverkade... 70% av de unga killarna...

   Kära läsare - jag önskar dig en ljuv försommarvecka!

   Stor kram till den som vill!

   Ett innerligt, ungdomshälsofyllt rungande avrundar kärleksfullt dagens inlägg -

   HajHaj!

 

No comments:

Post a Comment