Wednesday, 29 October 2014

Upprörd feedback! NU - översättningsarbete på riktigt :)

   Vilket år! Jag sitter och tänker på mamma och har Allhelgonahelgen för ögonen där jag ska skapa ett album med foton av min älskade mor. Tänker att det ska få ligga som en privat fotosamling på FB där bara jag och familjen får tillgång.
   Jag saknar henne i vaket och sovande tillstånd. Drömmer ofta om hur hon fattas, allt det fina hon lämnat i våra hjärtan...

   Sen har ju Krillet blivit tonåring. Det är en stooor förändring. Jag lyder rådet jag fick på föräldrautbildningen (för hundra år sen, på den tiden när barnet alltid verkade förbli litet) - att behandla tonåringen som ett spädbarn. När hon skriker, fast nu med ord, är det bara att älska henne ännu mer och samtidigt noga se till att hon får sömn, vätska, näring och frisk luft samt att uppmuntra hennes förmåga att förnöja sig :D
   Det går bra nu!
   Ibland när hon gapat av sig kommer hon efter en stund och blinkar som ur en stark dröm;
   "Mamma, varför sa jag så där??! Jag älskar ju dig ju!!!"
   Det gäller att jag kommer ihåg att det är hon som har hormonförgiftning och att det är hon som kämpar för till att hitta en balans!
   Jepp - utmaningar som förälder är ett evigt föränderligt varande :)

   Jag landar efter mycket intensiva dagar i Ångermanland och Småland. NBV Mittsverige och NBV Sydost var helt underbara att samarbeta med! Jag är så tacksam för de program man sydde ihop och den möjlighet till återhämtning och gott sällskap jag fick på turnéerna.
   Den feedback jag fått från både arrangörerna och deltagare som mailat mig är mycket positiv och en hel del är ganska upprört.
   Statistiken om alkoholens destruktiva effekter på människor och samhället som jag samlat från betrodda och namngivna källor väcker mycket starka reaktioner. När dessa siffror listas på det här sättet blir alkoholens konsekvenser så tydliga och varför just dessa siffror väcker tror jag beror på att dom är tagna från neutrala källor - inte ur nykterhetsrörelsens egna led. 
   Jag är otroligt tacksam att få möjligheten att komma ut och föreläsa på det här viset.
 
   SVT har sällan haft sådan tittarstorm som på programmet "Djävulsdansen" - 837 000 tittare på första avsnittet!!! Nu hoppas vi att locket får fortsätta vara av!
 
   Jag fortsätter översätta "Jag ville bara dansa" och det kan äntligen bli mer regelbundet!

   Annars då? Jo, tack - det knallar och småsmyger. Vi har fullt upp i trappan - efter 40 år får fastigheten ett totalt hissbyte och vi grannar kallar oss Stålrumporna efter allt trappande. Nu är det tio dagar kvar ;)
   Livet som särbo och moder till Krillet som tonåring stabiliseras mer och mer tycker jag. Under det här året så började jag tvivla på mitt förstånd i perioder och jag har fått vara väldigt noga med att ta hand mig inombords. Trots det har jag känt att jag stått vid en avgrunds rand många gånger. Jag är glad att ljuset i tunneln blir stadigare och att en vardag åter träder in i mitt liv. Usch, det har varit mycket svårt.

   Tack och lov att Älsklingen kunnat ha Krillet hos sig titt som tätt. Det är inte samma sak att förlora en mormor som en mamma. Jag har behövt sörja och stå i med saker där det varit en ynnest, som jag upplevt som både nödvändig och en lättnad i, att få ha tonårsfritt. Tack till dig Älskling som ställt upp något enormt fint! Puuussss!

   Kära läsare! Nu ska jag be att få önska dig en härlig mitt-i-veckan dag! Här i Malmö skiner solen men var du än är i vårt avlånga land har vi frisk luft att glupska i oss. Det är en fin årstid!

   Nu till avpussning av Krillet som ska på sitt höstlovs-dag-musik-kollo. Hon är helt underbart engagerad i sin musik. Accordeon (inte dragspel ;) !!! ) är ju det hon går på Kulturskolan och spelar och nu är det även DJ-beats som gäller och det som önskas till jul är ett data-musikprogram.
   Hon gör ett helt makalöst bra technomixar!

   Med ett höstigt, framåtplirande och tacksamt rungande avrundar jag dagens inlägg med ett rofyllt

   HajHaj!

No comments:

Post a Comment