Sunday, 3 June 2018

Att få ett så starkt omdöme motiverar mig bortom ord!

Kära läsare!

Nu har jag gjort föreläsningar på 3 utbildningar på raken. 2 vård- och omsorgsutbildningar samt på Malmö Universitet 7:e terminen Socionomprogrammet. Alla fick mycket positiva omdömen!
Vid Malmö Universitets Socionomprograms kursutvärdering berättade Professor Annelie Björkhagen Turesson för mig att kursdeltagarna faktiskt bara lyft en enda föreläsning som de haft under denna tid och att de också menat att den att den var särkilt bra - det var föreläsningen jag gjort för dem. 
Lyckliga fjärilar fladdrar i min mage när jag skriver detta!
Det här är ju det absolut finaste erkännande jag kan få.

Beroendesjukdomen tar i direkt led, alltså till följd av konsumtion av alkohol och andra droger, fler människoliv i Sverige per år än både bröst- och prostatacancer. 
Vi behöver fortsätta och öka kunskapen om denna sjukdom. 
Om att den finns redan innan alkohol och drogberoende tar vid. 
Om vad vi kan göra för att fånga upp beroendesjuka personer i ett tidigt skede!


Det går lång tid mellan inläggen nu. Det har varit 4 turbulenta år bakom mig med den ena familjekrisen på den andra. Att jag klarat ut det är tack vare att jag ber om hjälp och tar emot den. Självhjälpsaktivitet, andlig spänst och vänner! Receptet för allt gott!

Min mamma gick bort 2014, min separation från min partner blev ett faktum 2015-ish och mitt i det fick vi vägglöss 2016 - ultrahemskt - och 4 ggr på ett år (pga grannen som vi fått vägglössen och från som inte gjorde sin sanering ordentligt) fick jag packa ihop mitt hem och tvätta allt, precis allt i textilväg plus då göra 4 flyttstädningar - GRRR!!!) samtidigt som jag fått hem min lilla Cockerpoovalp Millou-san.

Allt detta kaos plus lite till som inte är blogg-material ;) gör att jag först nu börjar kunna se bortom nästa sekund av daglig existens. Vilken pärs och vilken vardagshjälte min kärleksfulle son varit mitt i allt detta! Även lilla Millou-san har burit sin del av lasset med ovillkorlig kärlek och bus-roliga upptåg.

Nu säger jag på återseende för idag och önskar dig, kära läsare, en skön fortsatt sommar!

KramKram, till den vill ha!


No comments:

Post a Comment